



## Privatisation & Education Financing workshop 27<sup>th</sup> and 28<sup>th</sup> October 2020

## Programme

The programme will be composed of a 2-hour session on day 1 and 2.15 hours on day 2.

Time: 12-14 GMT.

## French, Portuguese and Spanish interpretation will be available.

## Day 1 :27<sup>th</sup> October 2020

Objective	Activity	Facilitation
Introductions 10 minutes	Welcome and opening remarks	David Archer AAI and Grant Kasowanjete GCE
	<ul> <li>Participant introductions</li> <li>Introduction to the objectives of the workshop</li> <li>12:00- 12:10</li> </ul>	Julie Juma
A common understanding of the Right to Education as defined in different treaties and conventions and understanding privatisation of education 45 mins	Panel on the right to Education and privatisation. 12:10- 12: 12:50	Dr Koumbou Boly Barry and Vernor Munoz.
	Q&A 12:50- 12:55	Moderator: Delphine Dorsi or Maria Ron Balsera
5 mins	BREAK: 12: 55- 13:00	
Building a common understanding of Privatisation of Education and sharing experiences. 50 minutes	Short presentation on privatisation and the status of research on privatisation 13:00- 13: 25	Frank Adamson
Sommules	Who are the main private actors by regions? Who are the main supporters	Sylvain Aubry

5 mins - <b>13:55- 14:00</b>	of privatisation at the national/regional levels? Can we see common trends/ actors? 13:25 – 13:50 Q & A -13:50 – 13:55 WRAP UP AND END OF DAY 1	
	DAY 2: 28 <sup>th</sup> October	
Introductions 12: 00 – 12:10 GMT. 10 mins	<ul> <li>Welcome</li> <li>Participant introductions (if new participants have joined)</li> <li>Quick recap of day 1</li> <li>Programme for the day</li> </ul>	Julie Juma
Building a common understanding of Privatisation of Education and sharing experiences. 12: 10 – 12:30 20 mins	Sharing of experiences from countries on challenging privatisation of education.	Ivory Coast - Paulin Kouame Each Rights - Margaret Wawira Nepal -Ram Gaire Ghana- Veronica Dzeagu Moderator: Vernor
Building a common understanding of Privatisation of Education and sharing experiences. 50 mins.	Presentation on Abidjan Principles– global context 12:30- 12:50 Short presentation of the research findings using the APs 12:50- 13:10 Q & A - 13:10- 13: 20	Delphine Dorsi Maria Ron Balsera and Elaine Unterhalter
5 mins	BREAK -13:20 – 13:25	
Understanding the links between financing of education, tax justice, domestic resource mobilisation and privatisation. 35 mins	Presentation / discussion on the impact of Covid-19 on education financing, private education provision and future trends. 13:25- 13:40 Innovative Financing – NECs -successes and challenges. 13:40- 13:55	Julie Juma / Asmara Figue Sierra Leone, Zimbabwe, Malawi
	Q&A- 13:55- 14:00	

Wrap up of the workshop / next steps. 10mins	What can we do collectively to challenge privatisation? 14: 00 – 14:10	Julie Juma
5mins	CLOSING OF WORKSHOP 14: 10: 14:15	GCE/ACTIONAID